در حال بارگذاری
عصراترک قهرمانان ملی خراسان‌شمالی را بررسی کرد؛

قهرمانان ملی خراسان‌شمالی جاودانه‌های تاریخ

شماره خبر : 2828 - https://asreatrak.ir/short/4Lg99

قهرمان ملی به فردی گفته می‌شود که با فداکاری، شجاعت و از خودگذشتگی در راه ملت و کشور خود دستاوردهای بزرگی داشته و به‌عنوان نماد غرور و افتخار ملی شناخته می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، ۳۰ آبان ۱۳۹۶، سرلشکر شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خبر پایان سیطره داعش بر سرزمین‌های اسلامی را به مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا اعلام کرد.

بنابراین، بنا به پیشنهاد فراکسیون فرهنگ عمومی مجلس شورای اسلامی، ماده واحده «تعیین مناسبت‌های جدید برای درج در متن و ضمیمه تقویم رسمی کشور در سال ۱۴۰۳» متضمن پیشنهاد درج روز قهرمان ملی بنام شهید سلیمانی با همکاری شورای فرهنگ عمومی کشور؛ در هجدهم مهرماه سال ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب قطعی رسید و توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شد.

«عبادت به جز خدمت خلق نیست به تسبیح و سجاده و دلق نیست» این دو مصرع شیخ اجل سعدی شیرازی عصارهٔ روحیه انسان‌دوستی و هم‌نوع پروری ایرانیان را در موجزترین شکل ممکن عرضه کرده است.

وجود همین روحیه انسان‌دوستی است که ادامه حیات ملت کهن ما را در فراز و نشیب تاریخ طولانی آن ممکن کرده است. نمود این روحیه والای انسانی که از اعتقادات دینی عمیق ما ریشه می‌گیرد به‌ویژه در زمان‌هایی که جنگ، بحران‌های اجتماعی و اقتصادی اقشار آسیب‌پذیر را در مضیقه قرار می‌دهد، محسوس‌تر و کارسازتر است. 

چه بسیار روایات شکوهمند و تکان‌دهنده‌ای در تاریخ کشور ما ثبت شده که حکایت از ایثار و بخشش مردمی دارد که امکانات و هستی خویش را به رفع نیاز محتاجان و احداث تأسیسات عام‌المنفعه اختصاص داده‌اند.

استان خراسان شمالی هم یکی از استان‌هایی است که در طول تاریخ قهرمانان بزرگی را در دامن خود پرورش داده است، قهرمانانی که با ازخودگذشتگی و ایثار در تاریخ این سرزمین جاودانه شدند.

قهرمانان ملی خراسان‌شمالی جاودانه‌های تاریخ

جلال اسدی، خادم فداکار نجات زائران حسینی

روز شنبه ۲۰ مردادماه امسال هتل مجاور موکب آرمان حسین (ع) دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در شهر کربلا دچار آتش‌سوزی می‌شود.

شرایط بحرانی و در خطر بودن جان زائران، خادم موکب دانشگاه را بر آن داشت تا برای نجات زائران اباعبدالله (ع) فداکارانه دل به آتش بزند.

جلال اسدی یک شهروند بجنوردی و زائر اربعین که سابقه خادمی در هیأت مذهبی و موکب اربعین را دارد با رفتن به طبقه هفتم هتل تمام زائرین را نجات داده؛ ولی خود گرفتار آتش می‌شود.

او دل به آتش زد و در آن سانحه جان ۱۵۰ نفر از زائران را نجات داد و فرشته نجات جان آن مسافرها شد؛ اما خودش دچار سوختگی بیشتر از ۵۰ درصد شد و بعد از گذشت بیشتر از ۴۰ روز جانش را از دست داد.

در جلسه شورای شهر بجنورد به‌محض اطلاع از شهادت جلال اسدی، نام‌گذاری یکی از خیابان‌های شهر به اسم وی در دستور کار قرار گرفت.همچنین در این جلسه اعلام شد باتوجه‌به اینکه او آتش‌نشان افتخاری زائران بوده است، احتمال دارد یکی از مراکز آتش‌نشانی به اسم جلال اسدی نام‌گذاری شود.

رئیس‌کل دادگستری خراسان شمالی نیز در جلسات متعدد به مسئولان یادآور می‌شود تا جلال اسدی را به‌عنوان شهید اعلام کنند؛ چون کار او درجه‌ای بالاتر از فداکاری بود و یک ایثار بزرگ محسوب می‌شود.

قهرمانان ملی خراسان‌شمالی جاودانه‌های تاریخ

رجبعلی محمدزاده، شهید وحدت

شهید رجبعلی محمدزاده در دوم اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۴۰ در روستا نوده از توابع شهرستان بجنورد استان خراسان شمالی متولد شد.

دوران نوجوانی و جوانی او با سال‌های اوج‌گیری انقلاب اسلامی هم‌زمان بود و هنوز یاد و خاطره حضور او در مبارزه با رژیم ستم‌شاهی برای اطرافیانش زنده است.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل بسیج، از نخستین کسانی بود که با شنیدن ندای امام خمینی (ره) برای پیوستن به این سازمان اقدام کرد.

آغاز جنگ تحمیلی فصل تازه‌ای در زندگی سردار شهید محمدزاده رقم زد. سال ۱۳۶۱ رسماً وارد سپاه شد. دفاع جانانه رجبعلی محمدزاده در تثبیت خط جزیره مجنون در عملیات خیبر در سال ۱۳۶۲ زمینه آشنایی‌اش را با سردار شهید نورعلی شوشتری فراهم کرد و این آشنایی تا لحظه پرواز روح ملکوتی‌اش در پاییز ۸۸ سیستان و بلوچستان، او را همراه دیگر سردار بزرگ خراسانی نگه داشت.

رزمندگان خراسانی شرکت‌کننده در عملیات بدر در سال ۱۳۶۳، خاطره رشادت و شجاعت شهید محمدزاده را هنگامی که سردار شهید برونسی، فرمانده تیپ جوادالائمه به شهادت رسیده بود، در دفع حملات دشمن به‌خاطر دارند. بعد از عملیات بدر، به‌عنوان جانشین فرمانده یگان دریایی لشکر ۵ نصر به ادامه خدمت پرداخت.

تقسیم خراسان باعث شد تا مردم خراسان شمالی فرصت بیشتری برای استفاده از خدمات سردار شهید محمدزاده در کسوت فرماندهی تیپ جوادالائمه (ع) پیدا کنند، اما ناامنی در جنوب شرق کشور باعث شد تا این سرباز فداکار ولایت در معیت سردار شهید شوشتری راهی سیستان و بلوچستان شد و مسئولیت تیپ مستقل سلمان و فرماندهی قرارگاه شهید حسنی را بر عهده گرفت.

پس از ایجاد تغییرات ساختاری در سپاه، فرماندهی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان به وی سپرده شد، آخرین مسئولیتی که در صبحگاه خونین ۲۶ مهر ۱۳۸۸ با پرواز روح ملکوتی‌اش در شهرستان سرباز استان سیستان و بلوچستان به پایان رسید. از این شهید گران‌قدر دو فرزند دختر و یک فرزند پسر به‌یادگارمانده است.

قهرمانان ملی خراسان‌شمالی جاودانه‌های تاریخ

 حسن وحیدی، شهید مدافع امنیت

شهید حسن وحیدی فرزند ذوالفقار در تاریخ سوم آبان‌ماه سال ۱۳۷۱ در شهرستان بجنورد در خانواده‌ای مذهبی و متدین دیده به جهان گشود در دوران کودکی و نوجوانی عاشق اهل‌بیت (ع) بود و در هیأت‌های مذهبی شرکت فعال داشت.

تحصیلات خود را تا مقطع دیپلم ادامه داد و موفق به اخذ مدرک دیپلم رشته علوم‌انسانی از دبیرستان همت شهرستان بجنورد شد.

شهید وحیدی عضو فعال بسیج پایگاه جوادیه و پنج‌تن آل عبا بود و فعالیت‌های گسترده‌ای را در بسیج از خود به نمایش گذاشت. ایشان به واسطه علاقه وافر به بازی فوتبال، مهارت‌های خاصی را در این رشته ورزشی کسب و موفق به دریافت جام قهرمانی متعدد استانی و شهرستانی شد.

با تشویق خانواده و مشورت دوستان و علاقه خود به خدمت در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۱ با رسته خدمتی راهور در نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران استخدام شد.

پس از سال‌ها خدمت در خردادماه سال ۱۴۰۲ جهت ادامه خدمت در مناطق مرزی و عملیاتی به استان سیستان و بلوچستان منتقل و در پلیس‌راه شهرستان خاش به خدمت درآمد.

سرانجام در یکم مردادماه سال ۱۴۰۲ در حین انجام مأموریت سازمانی در محور خاش به تفتان بر اثر حمله تروریستی به واحد گشت پلیس‌راه به علت اصابت گلوله خون پاکش بر زمین ریخت و به فیض شهادت نائل شد.

از این شهید بزرگوار یک فرزند پسر سه‌ساله به‌یادگارمانده است.

او برخاسته از متن مردم بود، مرزهای دوستی و دشمنی‌اش را منافع و مصالح علیای کشورش معین می‌نمود. او چنان در منافع ملی کشور و مردمش ذوب شده بود که به هیچ پست و عنوانی دلبسته نبود.

قهرمانان ملی خراسان‌شمالی جاودانه‌های تاریخ

فیروز حمیدی‌زاده، شهید مدافع حرم

شهید فیروز حمیدی زاده در تاریخ ۳۰ام مهرماه سال ۱۳۵۷ در شهرستان بجنورد به دنیا آمد تحصیلات خود را تا مقطع لیسانس مدیریت در شهرستان بجنورد گذراند و پس از عضویت در بسیج به همراه اعضاء سپاه در سال ۱۳۷۷ تا  ۱۳۷۸ برای مقابله با اشرار به منطقه تایباد اعزام شد و فعالیت و تلاش‌های وی در این عملیات ستودنی و در خور تحسین بود.

پس از بازگشت وی به‌عنوان بسیجی ویژه با مأمورین نیروی انتظامی به مدت ۴ سال فعالیت و همکاری داشته و در عملیات نیروی انتظامی حضوری فعال داشت.

وی در سال ۱۳۸۳ به سازمان تأمین اجتماعی پیوست و همکاری وی با این سازمان تا زمان شهادت ادامه داشت. ایشان در سال ۱۳۸۲ ازدواج کردند که ثمره آن سه فرزند پسر به نام‌های رضا ۱۲ساله مرتضی هفت ساله و مجتبی ۲/۵ ساله است.

فرهنگ شهادت و ایثار در خانواده حمیدی زاده یک اصل بود چرا که برادر ارشدش نریمان و دایی ایشان عقیل حمیدی‌پور از شهدای دفاع مقدس بودند و دفاع از اسلام و اهل‌بیت در نهاد وی عجین شده بود.

وی با شنیدن جنگ نیابتی از سوی دشمن به‌ویژه داعشی‌ها و تکفیری‌ها که کشور سوریه را به اشغال خود درآورده بودند غیرت دینی شهید او را به سمت آن دیار کشانده تا از حرم اهل‌بیت دفاع نماید؛ لذا در تاریخ ۲۰ دی‌ماه سال ۱۳۹۴ به این کشور عزیمت نمود و با ازخودگذشتگی و ایثار سرانجام در عملیات آزادسازی منطقه نبل و الزهرا در تاریخ ۱۲ بهمن‌ماه ۱۳۹۴ به درجه رفیع شهادت نائل شد.

خاطره‌ای به نقل از مادر شهید فیروزحمیدی‌زاده: 

فرزندم از همان اول اهل تلاش بود و برای دفاع از وطن دغدغه داشت به‌طوری‌که پنج سال در لباس نیروی انتظامی در مرزهای ایران خدمت کرد که خود همین سندی برای خدمت صادقانه فرزند شهیدم بود.

در ادامه مادر شهید از هنرمندی فرزندش صحبتی به میان آورد و گفت: فرزندم بعد از ۵ سال خدمت در مرز ایران و افغانستان، به بجنورد آمد و در کنار شغلی که در یکی از ادارات دولتی داشت به خوشنویسی هم مشغول شد، چرا که یکی از هنرهای شهید فیروز این بود که و وقتی قلم‌به‌دست می‌گرفت غوغا می‌کرد، آن‌چنان که هنوز هم دیوارهای برخی مساجد و مراکز فرهنگی استان نشانی از هنر خوشنویسی او دارند که با خط زیبایش نگاشته شده‌اند.

مادر شهید حمیدی زاده از لحظاتی که فرزندش دیگر در کنارش نیست و در سوریه به شهادت رسید این گونه سخن می‌گوید که چشم بر هم گذاشتم و تابوتی را جلوی خود دیدم که در آن تابوت پیکری بود که دیدنش تا به این لحظه از خاطرم نرفته است و من هر لحظه که دلتنگ فرزندم میشم، در خلوت و تنهایی خودم به قاب عکس شهید نگاه می‌کنم و خاطرات رو مرور می‌کنم تا کمی دلم آرام شود.

در پایان مادر شهید گفت: به جز فیروز که در سوریه به شهادت رسید، یک فرزند دیگرم هم به نام نریمان به همراه برادرم عقیل در دوران هشت سال دفاع مقدس به شهادت رسیدند.

قهرمانان ملی خراسان‌شمالی جاودانه‌های تاریخ

سید احمد یاهوئیان

حاج سید احمد یاهوییان یکی دیگر از قهرمانان ملی خراسان شمالی است که عمر خویش را وقف خدمت به بندگان خدا و ایجاد تأسیسات عام‌المنفعه فرهنگی، بهداشتی و آموزشی کرده است. 

سید احمد در سال ۱۳۱۱ هجری شمسی در خانواده‌ای سادات متولد شد و باوجود شرایط سخت و تنگناهای مالی در کنار کار و گذران امور زندگی خود و خانواده به تحصیل هم پرداخت. 

وی با شرکت در تکایا و حسینیه‌ها عشق و ارادت قلبی خود را به اهل‌بیت و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین نشان دادند و تا لحظه‌ای آخر عمر ذره‌ای از این عشق کم نشد. 

با شروع جنگ تحمیلی و شهادت فرزندش سید حمید یاهوئیان، ایشان کار خدمت به جنگ‌زدگان و مسئولیت جمع‌آوری و ارسال کمک‌های مردمی به جبهه‌های جنگ را به عهده گرفت که طی هشت سال دفاع مقدس با ارسال بیش از هزار کامیون هدایای مردمی و همچنین ارسال بیش از ۲۳۰ دستگاه اتومبیل وانت و آمبولانس و تانکر و موتورسیکلت همچنین ده‌ها دستگاه مولد برق و لوازم پزشکی به گواه آمار و ارقام شهرستان بجنورد را در صدر کمک‌های مردمی به جبهه‌ها قرار دادند. 

هم‌زمان در آن زمان مدیریت سازمان هلال‌احمر شورای مرکزی اصناف بنیاد امور مهاجرین و انجمن حمایت از زندانیان را بر عهده داشتند. پس از جنگ کمک‌های مردمی را به سمت‌وسوی نیازها و کمبودهای شهری از جمله فضاهای آموزشی و اداری و فرهنگی سوق داد. 


گزارش از هدیه دهقانی

انتهای خبر/

0 نظر

ارسال نظرات